Više od 500 miliona evra pod upravljanjem

14:52 24. 10. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Društvo za upravljanje otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom i alternativnim investicionim fondovima Intesa Invest, deo Banca Intesa, obeležilo je ostvarenje od preko 500 miliona evra imovine pod upravljanjem na događaju koji je okupio više od 150 klijenata i poslovnih partnera.

Društvo upravlja imovinom četiri otvorena investiciona fonda sa javnom ponudom i jednim alternativnim investicionim fondom, nudeći svojim klijentima, fizičkim i pravnim licima, mogućnost ulaganja u različite finansijske instrumente na tržištu kapitala u skladu sa željenim odnosom između očekivanog prinosa i stepena investicionog rizika.

,,Banca Intesa nije lider na tržištu Srbije samo zato što je najveća finansijska institucija u zemlji sa devet milijardi evra imovine, već zato što je spremna i sposobna da se u kontinuitetu inovira i svojim klijentima ponudi nova finansijska rešenja. Naša matična grupacija Intesa Sanpaolo, jedna od tri najveće bankarske grupe u Evropi, nije poznata samo kao banka, već i kao institucija koja nudi kompletna rešenja i savete u svim segmentima finansijskog tržišta, uključujući i osiguranje i upravljanje imovinom, a naša misija je da se u svom radu oslanjamo na njeno bogato znanje i iskustvo i prenosimo ga na domaće tržište. Upravo je Intesa Invest sa svojih pet investicionih fondova primer kako smo tu misiju i sproveli u delo“, izjavio je član Nadzornog odbora Intesa Invest i predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Darko Popović.

Intesa Invest ulaže sredstva na domaćem i stranom finansijskom tržištu na način da za svoje ulagače ostvari maksimalan prinos koji odgovara preuzetom riziku, uz visok nivo likvidnosti investicije, dok profesionalno upravljanje imovinom obezbeđuje kontrolu rizika, sigurnost i dostupnost relevantnih informacija, kao i stalnu obaveštenost o vrednosti investicije.

,,Kada je društvo Intesa Invest započelo sa radom pre šest godina, cilj nam je bio da uz podršku i ekspertizu naše matične grupacije i njene kompanije Eurizon Capital kreiramo dodatnu vrednost za klijente i ponudimo im alternativne mogućnosti za ulaganje. Danas smo jedan od lidera na domaćem tržištu investicionih fondova, koji je stekao poverenje više od 20.000 klijenata, kako fizičkih tako i pravnih lica. Zahvaljujući raznovrsnosti ponude, inovativnosti i najvišem nivou profesionalnosti u radu, beležimo dinamične stope rasta imovine pod upravljanjem, koja je premašila pola milijarde evra, što nam daje udeo na tržištu od čak 37 odsto. Naša postignuća su odraz napornog rada, jasne vizije i ispravnog strateškog pravca, ali i veliki motiv da u narednom periodu još snažnije nastavimo putem inovacija i rasta”, rekao je izvršni direktor društva Intesa Invest Srđan Maletić.

Zahvaljujući razvijenoj poslovnoj mreži Banca Intesa, ugovaranje usluga ulaganja u Intesa Invest investicione fondove i stručna podrška pri investiranju dostupni su fizičkim i pravnim licima u preko 130 ekspozitura banke u više od 70 gradova širom Srbije.

Share: