Odgovornost samo Vučićeva

15:04 30. 08. 2020. FoNet

Beograd - Aleksandre Vučiću, primio sam poruku koju ste mi poslali preko Marka Đurića i spotova na Vašim televizijama, poručio je danas nekadašnji predsednik PSG i predsednićki kandidat Saša Janković i podsetio da su i "Oliveru Ivanoviću snimani ovakvi spotovi i Đurić mu se isto tako obraćao, da bi kasnije išao na njegov grob da pali sveću".

"Taj aspekt Vaše poruke mi je potpuno jasan i bio je i ranije, te je besmisleno da ga ponavljate", napomenuo je Janković u pisanoj izjavi naslovljenoj "Odgovor Aleksandru Vučiću".

On ističe da je najdobronamernije upozorio da Srbiji, koja decenijama nema inicijativu, Kosovo "ističe iz ruku kao pesak".

Ako nemate plan i predlog koji ćete da stavite pred Evropu i Ameriku i nastavite ovako da "pregovarate“, Albanci s Kosova će sve već i bez "konačnog rešenja" dobiti. Neće ostati ništa ni za Srbe na Kosovu, ni za državnost Srbije, uveren je Janković.

Kako mislite da "zaštitite sve Srbe, a ne samo Vaše, na teritoriji nad kojom nemate nikakvu kontrolu, ako zemlje u koje idete da pregovarate, i koje su sve odreda priznale Kosovo, ne znaju čak ni šta hoćemo, sem da nećemo ono što Albanci hoće", upitao je Janković.

"U odgovoru kroz usta Marka Đurića i gebelsovskim spotovima koji se emituju između dva crtana filma za decu", piše Janković, obraćajući se Vučiću, "niste ponudili ni jedan argument da grešim, već po običaju samo prazne uvrede i klevete da radim za strance". (kraj) def

Share: