Deklaracija mimo Ustava

18:24 03. 09. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Vlada Srbije u tehničkom mandatu je Deklaracijom o podršci predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću dala podršku za razgovore koji nisu u skladu sa ustavnim ovlašćenjima predsednika i o kojima Skupština Srbije i javnost gotovo ništa ne znaju, ocenio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović.

Ovakav sramotan čin kojim se poništava podela vlasti i krši Ustav je još jedan dokaz autoritarne prirode Vučićevog režima i dokaz da Vučić i razgovore sa Prištinom vodi i koristi samo za jačanje svog rejtinga koji gradi na porukama mržnje i podela, predočio je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stranka slobode i pravde zahteva da se prekine sa cirkuskim predstavama i procesom izgradnje kulta ličnosti i da pod hitno počnu razgovori o stvaranju uslova za fer i poštene izbore koji bi državu oslobodili iz kandži Vučićevog režima i vratili je građanima.

Samo slobodna i demokratska Srbija može da na osnovama pomirenja i saradnje na trajan i održiv način da reši pitanje Kosova i Metohije i obezbedi uslove za bolji život svih ljudi na ovim prostorima, poručio je Stefanović. (kraj) vip/ivt

Share: