Tramp s Vučićem i Hotijem

09:15 04. 09. 2020. FoNet | Vera Barišić

VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp sastaće se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u petak u Ovalnoj kancelariji, prisustvovati ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopštila je Bela kuća, prenosi Glas Amerike.

U saopštenju Bele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati.

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

Posle prvog dana pregovora u Vašingtonu, Vučić je rekao da mu je tokom sastanka predočen nacrt sporazuma u kojem se pominjalo obostrano priznanje i da je on to odbacio, dok Hoti nije odgovorio da li je postojao takav predlog, ali je naglasio da "štetni sporazumi za Kosovo, neprihvatljivi za Kosovo, nikad nisu došli niti će dolaziti iz Bele kuće".

Ranije u četvrtak uveče, specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričard Grenel na tviteru je kratko prokomentarisao: "Bio je ovo produktivan dan. Gajim nadu".

Bilo je to nekoliko sati pošto su lideri iz Beograda i Prištine okončali prvi dan pregovora. ​(kraj) vbr/dj

Share: