Protest zbog vakcina

15:22 07. 09. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Nekoliko desetina građana protestovalo je danas ispred Instituta za javno zdravlje "Batut" zbog, kako su rekli, najavljenog testiranja vakcina protiv korona virusa.

 

Protest je usledio nakon što je u subotu agencija Rojters prenela informaciju da je Srbija, zajedno sa Pakistanom i još dve zemlje, pristala da učestvuje u testiranju vakcine protiv korona virusa koje je proizvela kineska kompanija CNBG.

Protest je predvodila dr Jovana Stojković koja je okupljenima rekla da je ministar prosvete najavio da će roditeljima biti oduzimana deca ukoliko ih ne budu vakcinisali, pa zato okupljeni nose transparente "Decu vam ne damo".

Stojković povezuje vakcine sa milijarderom Bilom Gejtsom i tvrdi kako ne postoje dokazi da su vakcine bezbedne i da mogu da izazovu ozbiljne neželjene reakcije.

Okupljeni su protive i najavi da će deca, koja budu imala simptome korona virusa za vreme boravka u školi, biti podvrgnuta testiranju bez saglasnosti roditelja.

Oko zgrade "Batuta" bilo je nekoliko pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, protest je protekao mirno, a retko ko od učesnika je nosio zaštitne maske.

Nakon protesta ispred "Batuta" grupa se uputila ka zgradi Ministarstva zdravlja Srbije. (kraj) vip/lč

Share: