Sporazum lidera tri koalicije

14:23 09. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Podgorica - Svaka borba protiv korupcije je borba za Crnu Goru, saopštio je danas nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić na predstavljanju sporazuma koji su, osim Krivokapića, potpisali lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić i lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović.

Oni su se obavezali da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmene državne zastave, grba i himne, prenose Vijesti.

Obavezali su se i da neće pokretati postupak za povlačenje priznanja Kosova, kao i da neće sprovoditi revanšizam po političkom ili bilo kom drugom osnovu.

"Ako nas uhvatite u korupciji prijavite nas", rekao je Krivokapić.

"Ovo se radi u interesu svih građana Crne Gore bez obzira na veru, naciju, politiku... Želimo da poštujemo sva prava a pogotovo ono esencijalno - njegovu slobodu", rekao je on.

On je govorio i o Zakonu o slobodi veroispovesti.

"Poštujući evropske stanarde to ćemo uraditi i za ovaj zakon koji decidirano ne stoji u sporazumu, ali mislim da je potpuno jasno da niko nema ništa protiv da bude donet, jedino je problem što ovaj sada ugrožava imovinu. Onaj ko ugrožava imovinu i ne omogućava najznačajnije pravo slobode pokazao je šta to znači. Ovo nije bilo pitanje referenduma koje je DPS htio da prikaže, već je pitanje druge stavke a to je borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je evidentna na svakom koraku", rekao je Krivokapić.

Bečić je istakao da sporazum sam po sebi govori više od bilo koje njihove rečenice.

"Istorijski rezultat pratila je i naša istorijska izjava produbljena ovim istorijskim sporazumom. Sporazum je najbolji odgovor na sve pokušaja podmetanja, manipulacija, stvaranja tenzija i podela", rekao je Bečić. (kraj) vbr/sv/dpv

Share: