Rade kafane, škole ne

16:39 16. 09. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Priština - Partija kosovskih Srba ocenila je danas da zvanični Beograd pokušava da "servira" Srbima na Kosovu politiku "bezumlja i obmana", a kao najnoviji pokušaj da se odglumi neprikosnovena moć Beograda na Kosovu je kašnjenje sa početkom školske, koje ide na štetu jedino srpskim učenicima i njihovim roditeljima.

Dok deca u centralnoj Srbiji neometano pohađaju nastavu u svojim učionicama od 01.09.2020, kao i albanska deca na Kosovu od 14.09.2020. godine, Vlada Srbije drži srpsku decu van svih tokova kako se početak školske godine na Kosovu ne bi poklopio sa merama i odlukama Vlade Kosova, navodi se u saopštenju koje prenose kosovski mediji.

Ovakva politika će za rezultat imati lošije obrazovanje naše dece, zloupotrebu dece u političke svrhe, nepotrebno maltretiranje roditelja da sami obavljaju nastavu u svojim kućama, a sve to dok druga deca u naśem okruženju i srpska i albanska i romska i bošnjačka i sva ostala, nesmetano uz preventivne mere idu u svoje škole na nastavu, prenosi delove saopštenja RTK2. (kraj) vip/sv/dpv

Share: