S vlastima, uz prisustvo EU

13:48 19. 09. 2020. FoNet | Velimir Ilić, Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kaže da je ta partija za razgovore s vlastima o izbornim uslovima, ali s jasnom agendom, merljivim i proverljivim rezultatima, i uz posredovanje Evropske unije.

 

Lutovac na konferenciji za medije ocenjuje da su dosadašnji razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima bili fingirani; poziva predstavnike EU da se uključe, kako bi se stvorile pretpostavke za demokratizaciju Srbije i uslovi za slobodne i demokratske izbore.

Kada je reč o medijima, kaže da je RTS i dalje servis jednog čoveka, a ne javni servis, "a oni koji upravljaju tom medijskom kućom ponašaju se kao zatvorski čuvari zarobljene novinarske profesije".

DS, kaže, traži institucionalne načine da obezbedi uslove da RTS radi svoj posao bez političkih uticaja.

Bivši ambasador Srbije u Vašingtonu Ivan Vujačić nije želeo konkretno da odgovori na pitanje da prokomentariše verovatno postavljanje Marka Đurića na mesto ambasadora u SAD.

"Ne volim da komentarišem bilo kakve najave ili ličnosti. Kao patriota, želim bilo kome ko bude postavljen na to mesto da radi najbolje", rekao je Vujačić. (kraj) vip/dal/nm

Share: