Daleko je Komšiću Beograd

17:47 13. 10. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da evroperspektive "svake zemlje kandidata iznad svega ugrožava nestabilnost" i da je "Srbija ekonomski i politički stabilna zemlja", ali je za BiH "to sve teže reći".

"Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj (Željko) Komšić i (Šefik) Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gde SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH", navedeno je u pisanoj izjavi Vulina koju je objavilo Ministarstsvo odbrane Srbije. 

Vulin je, reagujući na izjavu hrvatskog člana predsedništva BiH Željka Komšića da se iza sastanka srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika i lider HDZ BiH Dragana Čovića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sinoć u Beogradu, kriju neki drugi motivi, a ne evropska perspektiva dve zemlje, rekao kako "ne zna kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i preti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani prostom većinom bez njihove volje".

"Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog pre nego što nastavi da proziva Srbiju i njenog predsednika. Daleko je njemu Beograd", izjavio je Vulin. (kraj) vip/dpv

Share: