Sa Palmerom o ustavu i Dodiku

23:57 30. 09. 2021. FoNet

SARAJEVO - Predsednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa specijalnim američkim izaslanikom za izbornu reformu u BiH Metju Palmerom o mogućnostima izmene Ustava BiH koje bi vodile i do izmena Izbornog zakona, a u intervju Federalnoj TV ocenio je da se Milorad Dodik "iracionalno ponaša" i da srpska strana "treba da popusti".

"Palmer nije doneo nikakav predlog. On očekuje da (lider HDZ Dragan) Čović i ja razrešimo ovaj čvor. Ja sam mu rekao da to nije moguće, jer ako Čović i ja nađemo najidealnije rešenje, ono ignoriše poziciju ostalih stranaka. Rekao sam mu da se pregovori moraju proširiti na sve predsednike stranaka. Tu su levičari, građanske opcije koje imaju dva ili tri puta više ruku od HDZ, tako da njih je iracionalno pokušati zaobići", rekao je Izetbegović, prenosi Klix.

U intervjuu za Federalnu TV on je istakao da je o brisanju etničkih prefiksa, o kojima govori Palmer, moguće razgovarati jedino uz saglasnost apsolutno svih strana u BiH. (kraj) dar/dep/dpv

Share: