Poseta vojvođanskim Hrvatima

19:35 15. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Subotica - Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je danas u prostorijama Hrvatskog nacionalnog veća (HNV) u Subotici da Hrvatska podržava Srbiju na njenom putu u Evropsku uniju, kao i da je neophodno rešavanje otvorenih pitanja koje postoje između dve države, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Došao sam s porukom jačanja dobrosusedskih odnosa, s porukom mira i pružanja ruku, kao i da posetim hrvatsku zajednicu u Vojvodini", rekao je Grlić Radman novinarima.

Prema njegovim rečima, hrvatska zajednica u Vojvodini oplemenjuje život građana Srbije i doprinosi boljitku u oblasti kulture i privrede, a zalaže se za vrednosti prema kojima je opredeljena kao članice Evropske unije.

"Na tom putu podržavamo buduće članstvo Srbije u EU. Stabilno susedstvo je garant opšte stabilnosti. Zemlje Zapadnog Balkana zaslužuju evropsku perspektivu i na tom putu Hrvatskoj je, ne samo dužnost i obaveza i interes, da ima stabilno susedstvo", izjavio je Grlić Radman.

Dodao je da se razgovarati uvek mora, ali da se moraju pokazati i konkretni rezultati i vidljivi napori, jer je još nerešeno pitanje 1.869 nestalih osoba. (kraj) is/js/dpv

Share: