Milojević: Perfidni uticaj na pravosuđe

20:53 23. 10. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Uticaji na pravosuđe u sve većoj meri postaju perfidni, uz različite oblike pritiska koji uključuju i pritiske preko društvenih mreža, izjavio je danas predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva (VSS) Dragomir Milojević u razgovoru sa predstavnicima Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu i Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Kako je saopšteno iz kancelarije Saveta Evrope, Milojević je kao problem istakao nedostatak sankcija za narodne poslanike i predstavnike izvršne vlasti koji krše kodekse ponašanja koje su usvojili Skupština i Vlada Srbije, uz napomenu da je izveštaj EU u delu koji govori o uticajima na pravosuđe vrlo korektan.

Na sastanku koji je sa Milojevićem i članovima VSS iz reda sudija organizovala Kancelarija Saveta Evrope i Delegacija EU povodom Evropskog dana pravde – 25. oktobra, šef Kancelarije Saveta Tobias Flesenkemper rekao je da prioritet Skupštine i Vlade treba da bude nastavak ustavnih reformi u cilju jačanja nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa. (kraj) vbr/dpv

Share: