Momirović ministar građevina

13:02 25. 10. 2020. FoNet | Anđelija Stojković

Beograd - Predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da predlog za sastav Vlade Srbije nije usvojen jednoglasno na sednici Predsedništva SNS.

On je rekao da su bilo dva glasa protiv i jedan uzdržan.

Vučić je novinarima posle sednice Predsedništva kazao da će ovo biti vlada kontinuiteta, a da je stranka zahtevala da se zemlja bori sa organizovanim kriminalom i korupcijom, jak ekonomski rast i da je jedan od prioriteta Vlade evropski put Srbije.

On je rekao da je Tomislav Momirović na čelu ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za neke iznenađenje, ali da je on bio tvrd pregovarač, kada se pregovaralo o minimalnoj zaradi i da je postavljen da bude jak pregovarač po važnim pitanjima, poput infrastrukture.

Vučić je rekao da su na njegovo insistiranje u vladi dve žene izuzetne energije koje ne dolaze direktno iz vrha SNS, te naveo da je Anđelka Atanasković osoba koja dolazi direktno iz privrede.

Što se tiče Gordane Čomić, Vučić je rekao da se nikada ni u čemu nisu slagali.

"Razgovarao sam prvo sa Anom (Brnabić), pa sa Čomić, da li može da pomogne sa svojim proevropskim iskustvom", rekao je Vučić. (kraj) vbr/and/dpv

Share: