Odlikovani pripadnici Vojske Srbije

19:45 17. 11. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas 10 odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dodeljenih povodom Dana državnosti i to, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, zlatne medalje za zasluge i zlatne medalje za revnosnu službu zaslužnim oficirima i podoficirima Vojske Srbije.

"Vi, koji ste danas nagrađeni za vernost i službu otadžbini, dostojni ste potomci naših slavnih vojskovođa. U isto vreme na vama je odgovornost da buduća pokolenja srpskih vojnika uspostave moralnu vertikalu sa herojima Cera, Kolubare, Morave i Kajmakčalana", istakao je Vučić, navodi se u saopštenju.

On je rekao da je, kada se na Sretenje i na Dan Kopnene vojske dodeljuju ordenje i odlikovanja, važno da uvek spremno čekamo pravi trenutak za kontranapad i protiv pandemije virusa Kovid-19.

"Vama želim posebno da zahvalim na ulozi koju je Vojska Srbije u celini imala i koja je bila presudna u uspešnoj borbi za zdravlje naše nacije", rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će svoju ekonomsku snagu jaka i moderna Srbija usmeriti na dodatno jačanje bezbednosti svojih građana.

"Protekli period obeležila su značajna ulaganja u naš odbrambeni sistem, materijalni status naše vojske je nešto bolji, ali svakako bolji nego što je ikada ranije bio. Srbija je sposobna da se nosi sa svim bezbednosnim izazovima. Od sveg srca zahvaljujem, čestitam i kažem - Vrlo dobro! Naš posao je da služimo Srbiji. Živela Srbija", poručio je Vučić. (kraj) lj/lč/dpv

Share: