Sutra o onlajn nastavi

21:39 24. 11. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

Niš - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da odluku koja bi decu u vrtićima, osnovce i srednjoškolce vratila na onlajn režim nastave, zbog pogoršane epidemiološke situacije, neće donositi pod pritiskom javnosti, već ako to savetuje stručni deo Kriznog štaba.

Da li će ovo biti nova mera, znaće se posle sutrašnje sednice Vlade, rekla je Brnabić, prenose Južne vesti.

Iako su Unije sindikata prosvetnih radnika u Vranju ranije upozorili da je broj zaraženih kovidom među učenicima i zaposlenima u školama u Vranju više nego zabrinjavajući, premijerka kaže da će odluku o prelasku na onlajn nastavu doneti onda kada stručni deo Kriznog štaba to naloži.

Kaže i da je već dobila preporuku struke, koju čine lekari i epidemiolozi, da razmisli o prelasku na onlajn nastavu za starije razrede.

Objašnjava da bi se ova mera odnosila na osnovce od 5. do 8. razreda i sve srednjoškolce, a ako tako preporuči struka, ona bi mogla da obuhvati i decu u vrtićima.

"Mi smo za to spremni tehnički i ako se sutra bude potvrdila ta potreba od strane stručnog dela Kriznog štaba mi ćemo moći da krenemo. I dalje mislim da što se tiče najmlađih učenika, njima je najbezbednije u školama. Ali ako mi drugačije savetuju stručnjaci, nemamo nikakav problem da njihov savet i usvojimo", rekla je Brnabić. (kraj) lj/dpv

Share: