Borba protiv pandemije

16:31 02. 12. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

Beograd - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom za evropsko susedstvo i Amerike u Ministarstvu za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj Ujedinjenog Kraljevstva Vendi Morton, o mogućnostima unapređenja saradnje dveju zemalja, pre svega u pogledu očuvanja zdravlja građana u uslovima epidemije i borbe protiv korona. virusa.

Brnabić je čestitala Ujedinjenom Kraljevstvu kao prvoj zemlji koja je danas odobrila vakcinu protiv korona virusa kompanija "Fajzer" i "Biontek" i izrazila nadu da će ova vakcina dati dobre i brze rezultate u imunizaciji stanovništva, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Istakla je da je i pored dobre vesti o vakcini, neophodno da građani i dalje budu oprezni i sprovode mere, kako bi zaštitili svoje i zdravlje svojih bližnjih.

Ministarka Morton istakla je da je Ujedinjeno Kraljevstvo spremno da dalje unapređuje saradnju sa Srbijom u borbi protiv novog korona virusa.

Britanska ministarka zahvalila je premijerki Brnabić na podršci koju je Vlada Srbije pružila britanskoj ambasadi i britanskim državljanima koji su boravili u Srbiji tokom prvog talasa pandemije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Brnabić je izrazila uverenje da će Srbija nastaviti da gradi strateške odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom i da će trgovinskim sporazumom između dve zemlje biti napravljen iskorak u budućoj ekonomskoj saradnji.

Kao izuzetan primer saradnje na planu infrastrukturnih projekata, navela je izgradnju Moravskog koridora. (kraj) lj/dpv

Share: