Protest - početak katastrofe

18:13 02. 12. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je da je današnji protest preduzetnika i privrednika ispred Ministarstva finansija "dokaz da je došao kraj lažima vlasti" i da su katastrofalno upravljanje države finansijama i nedovoljno poznavanje sopstvene privrede tek početak katastrofe koja je počela današnjim protestom.

"Novi poreski nameti, doneti u jeku krize, dodatno teraju u bedu građane i privredu. Frilenseri ne smeju biti tretirani kao poreski kriminalci, to je najprogresivniji deo našeg stanovništva i oni bi u zakonu trebalo da budu prepoznati kao posebna kategorija radnika, preduzetnika na internetu", naveo je Kovačević u pisanoj izjavi.

On je istakao da zakonska rešenja omogućavaju olakšice i prepoznaju specifičnosti drugih poreskih kategorija, ali ne i frilensera.

"Katastrofalna politika subvencionisanja stranih investitora sa pravom izvodi privrednike i građane na ulice. Ekonomskim konceptom ove vlasti naši domaćini su pretvoreni u motače kablova. Da li je moguće da se u vreme krize i istorijskog zaduživanja naše države, pare iz budžeta Srbije dele stranim investitorima u iznosima i od po 100.000 evra po zaposlenom", upitao je Kovačević. (kraj) is/dpv

Share: