Zaoštrena retorika

15:47 03. 12. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Aleksandra Tomić izjavila je danas da je u parlamentu, u javnosti i u medijima zaoštrena retorika i da ona smeta u vreme pandemije korona virusa kada bi svi trebalo da pokažu visok stepen solidarnosti jedni prema drugima.

"Što se tiče retorike ne samo u parlamentu, nego i u javnosti i u medijima, očito smo svedoci da je ta retorika toliko zaoštrena danas u vreme kada to ne treba da bude na tom nivou. Uvek imate akciju i reakciju. Kada krene sa jedne strane u smislu medija, da li je to N1, Nova S, ili neki drugi medijski prostor, onda to stalno izaziva određenu reakciju, ne samo poslanika, nego i stranačkih predstvnika i pozicije, a i opozicije", rekla je Tomić na konferenciji za novinare.

Na pitanje šta misli o tome što mladi poslanici Srpske napredne stranke u svojim izlaganjima targetiraju novinare sa televizije N1 i Nova S i govore da su strani plaćenici, Tomić je rekla da je "suština bavljenja politikom da političari moraju da budu odgovorni kad daju svoje izjave". (kraj) vip/lč/dj

Share: