Vučić ponudio izvinjenje

23:33 03. 12. 2020. FoNet | Milica Rilak

Beograd - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je, reagujući na retoriku poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Biljane Pantić Pilje i Marka Atlagića, pozvao poslanike svoje partije da budu pažljivi i vode računa, jer "mi smo krivi, ako smo isti kao oni".

Svakoga dana mene nazivaju izdajnikom, ali da li je u moje vreme Kosovo proglasilo nezavisnost ili doneta presuda Međunarodnog suda pravde, upitao je Vučić.

On je za RTS rekao da ga svakog dana nazivaju veleizdajnikom, a onda se vodi 24 sata kampanja protiv jedne marljive i dobre poslanice koja je pogrešila.

Odgovarajući na pitanje o tome zašto se u Skupštinu vratila retorika devedesetih, Vučić je precizirao da se radi o govoru poslanice Biljane Pantić Pilje, koja je televizije N1 i NovaS nazvala "antisrpskim", "domaćim izdajnicima" i "stranim plaćenicima".

Nisam saglasan ni sa načinom na koji se poslanik Marko Atlagić obratio Seki Sablić, dodao je Vučić, uz napomenu da je "naša vrsna glumica" dala je politički intervju, i da se on lično ni sa jednom tezom ne bi saglasio sa njom. (kraj) zvs/mr/dpv

Share: