Stranačka funkcija vojske

13:17 06. 12. 2020. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke (NS) i bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš kaže da je šef države i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić stavio vojsku u stranačku i ličnu funkciju, odnosno da je armiju pretvorio u propagandni instrument.

"Slikanje s vojskom se koristi za odvraćanje pažnje od poraznih rezultata vlasti. Vojska se koristi kao pokrivalica koja treba da doprinese uverljivosti i ozbiljnosti onoga što Vučić obećava ili kada pravda neki neuspeh", ocenjuje Ponoš.

Navodi da se to odnosi na katastrofalne rezultate u borbi s virusom korona, neotvaranje nijednog pregovaračkog poglavlja s Evropskom unijom ove godine, sunovrat ekonomije, depopulaciju i očajne odnose u regionu, “čemu je vlast poprilično kumovala”.

Ponoš naglašava da se između Srbije i NATO-a dogodilo previše ružnih stvari da bi jedna generacija mogla da ih proguta, "i da nije vreme da zovemo na slavu nekoga ko nam je nedavno palio kuću”.

Prema Ponoševim rečima, zabrinjavajući je nivo korišćenja armije kao "mašine kojom se preusmerava ogroman deo vojnog budžeta u džepove partijski privatizovanog vojno-industrijskog i trgovačkog kompleksa”. (kraj) lj/drp/nm

Share: