Krizni štab kasni

13:55 12. 12. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Pokret za Preokret saopštava da Krizni štab kasni s utvrđivanjem epidemioloških mera za epidemiju kovid-19 uoči novogodišnjih i božićnih praznika, zbog čega ih poziva da se hitno odrede prema toj temi.

Kako se navodi u saopštenju, u neizvesnosti su i građani i ugostitelji jer nemaju informaciju da li će u tom periodu raditi ugostiteljski objekti, pod kojim režimom, ili će biti zatvoreni.

"Posebno nije jasno da li će, kao ovih dana, pravo na zabavu imati samo bogati u eksluzivnim turističkim centrima, čiji su vlasnici najčešće biznismeni bliski režimu", pita Pokret za preokret.

Građani, podseća Pokret, nemaju informaciju o mogućnosti putovanja unutar Srbije u tom periodu, što je posebno važno za studente koji se vraćaju kućama, ali i za druge građane koji bi eventualno posetili prijatelje ili rodbinu ili otišli na odmor u tom periodu.

"U posebnoj su neizvesnosti naši građani koji žive u inostranstvu, jer ne znaju uslove ulaska u zemlju i da li će odmor morati da provedu u karantinu", poručuju iz Pokreta za preokret. (kraj) vbr/ivt/nm

Share: