Korupcija prioritet vlasti

19:08 14. 12. 2020. FoNet | Bojan Bednar

Beograd - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas je korupcija vrhunski prioriteti vlasti i da je zato neophodno sprovesti ekonomsku pravdu koja će rešiti monopole i omogućiti domaćim privrednicima da se razvijaju, umesto što strahuju da će zbog novih nameta morati da zatvore svoje firme.

Aleksić je rekao zrenjaninskoj televiziji KTV da je Telekom "dao 500 miliona evra" za kupovinu malih kablovskih operatera, "koji su plaćeni i 20 puta skuplje", i da se deo tog novca "prelio i na televizije Prva i O2", saopštila je Narodna stranka.

Moravski koridor koštaće "300 miliona evra više od prvobitno ponuđene cene", istakao je Aleksić i dodao da su to "rupe kroz koje odlazi novac građana", kao i da to objašnjava zašto nam je zdravstvo ruinirano i poljoprivreda nestaje, a obrazovni sistem je na niskim granama.

Aleksić je naglasio da je potrebna pomoć domaćoj privredi i podsticanje domaće potrošnje i naveo da se u najvećim trgovinskim lancima prodaje uglavnom uvozna roba, a uvozne jabuke su tri puta skuplje od cene po kojoj domaći proizvođači iste takve jabuke prodaju u Rusiji.

Na taj način najkvalitetnije domaće jabuke završavaju u inostranstvu, a građani Srbije takve jabuke plaćaju tri puta skuplje, kazao je Aleksić. (kraj) is/bdb/dpv

Share: