Odlični odnosi s Italijom

18:01 15. 12. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa ministrom odbrane Italije Lorencom Gverinijem da su odnosi Srbije i Italije na najboljem mogućem nivou i da ekonomska i investiciona saradnja imaju prioritetan značaj, jer je Italija već više godina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera naše zemlje.

Brnabić je izrazila zahvalnost italijanskim vojnicima u sastavu KFOR-a, koji su profesionalnim ponašanjem i delovanjem zaštitili manastir Visoki Dečani i učinili mnogo za bezbednost srpskog stanovništva na KiM, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Gverini je rekao da je Srbija ključna za održavanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, istakavši da Italija veoma ceni napore Srbije na jačanju regionalne saradnje, kao i konstruktivni pristup u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a naglasio je da Italija pruža punu podršku Srbiji na njenom evropskom putu.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja oružanih snaga dve zemlje odlična, a Gverini je rekao da veoma ceni učešće srpskih vojnika u međunarodnim mirovnim misijama, izdvojivši posebno doprinos koji pružaju u Misiji UN u Libanu. (kraj) is/dpv

Share: