Odluka na Đilasu

13:56 19. 12. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je predsednik te stranke Vuk Jeremić "poslednji koji bi rušio jedinstvo opozicije", a da je odluka o tome da li će se opozicija razjediniti i da li će Udružena opozicija Srbije preživeti "na predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu", saopštila je Narodna stranka.

Aleksić je u intervjuu za Blic rekao kako Đilas treba da odluči da li će za partnere u borbi protiv režima izabrati Narodnu stranku ili Pokret slobodnih građana (PSG), Nenada Čanka, Demokratsku stranku Srbije i "slične“.

On je istakao da je stav Narodne stranke da se za slobodne izbore ne može boriti sa onima kojima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić skupljao potpise i kojima su izborni uslovi bili dovoljno dobri i 21. juna.

Aleksić je istakao da Narodna stranka "nije isključiva, nego drži reč koju je dala građanima Srbije i partnerima iz Ujedinjene opozicije Srbije (UOPS)" prilikom osnivanja te organizacije.

"Uostalom, do pre nekoliko meseci isto su govorili i Dragan Đilas i još neki opozicioni političari. Pitanje je za njih zašto su promenili stav. Svi smo podneli žrtve zbog bojkota i podsećam da je potpredsednik Demokratske stranke (DS) Saša Paunović isključen iz te stranke jer je izašao na izbore, a DS sada sarađuje sa PSG, koji je takođe izašao na izbore", rekao je Aleksić. (kraj) vip/bdb/dpv

Share: