Redovno o bezbednosti novinara

20:21 23. 12. 2020. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković razgovarale su danas sa članovima Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara o budućem radu i koordinaciji aktivnosti, a premijerka je istakla da će Vlada nastaviti da bude otvorena za saradnju sa svim predstavnicima medija.

Kako je saopšteno iz Vlade, Radna grupa imaće redovne sastanke, a ideja je da se svakog meseca održavaju sastanci sa Anom Brnabić i Majom Gojković, kako bi bile upoznate i podržale rad ovog tela.

Ana Brnabić istakla je da će Vlada nastaviti da bude posvećena dijalogu i otvorena za saradnju sa svim predstavnicima medija, što je neophodno za jačanje poverenja u celom društvu.

Dogovoreno je da se uradi akcioni plan koji bi detaljno precizirao aktivnosti i dinamiku i da se posebno iskoristi platforma koju zajednički pripremaju zaštitnik građana i medijska i novinarska udruženja, a koja predstavlja bazu napada i pritisaka na novinare i medijske radnike.

Takođe je istaknuta važnost jačanja takozvanih kontakt tačaka za novinare u javnim tužilaštvima i policiji, a naročito kada je reč o lokalnim zajednicama.

Maja Gojković je rekla da je otvorena za predloge medijskih udruženja, šta konkretno može da se uradi na većoj bezbednosti novinara, kao i da sastanci u ovom formatu omogućavaju da se radi zajedno efikasnije i brže. (kraj) vbr/dpv

Share: