Sprečiti tragediju

22:08 15. 06. 2022. FoNet | Ljiljana Stojanović

VRANJE - Vlasnica OK radija iz Vranja Olivera Vladković rekla je na današnjem sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara sa novinarima lokalnih redakcija u Vranju i Pčinjskom okrugu da je, posle svega što su ona i članovi rekacije prošli, neophodna solidarnost medijskih radnika i kuća kako im se ne bi desilo nešto još opasnije.

Član Radne grupe Veran Matić rekao je da predstavnici tužilaštva i policije u Vranju „preduzimaju mere“ da zaštite imovinu i zaposlene u toj medijskoj kući, u čijem sastavu se nalazi i kafe „No koment“, u kome je čovek sa vinogradarskom pumpom isprskao sav nameštaj i zidove belom bojom, nakon čega su polomljena sva stakla na izlogu, a potom su zazidani prozori na prostorijama redakcije, a sve to su pratile pretnje vlasnici, novinarima i zaposlenim u kafeu.

Policija je uhapsila osobu koja je isprskala nameštaj i zidove, ali ona, kako JUGpress nezvanično saznaje, nije želela da kaže ko je nalogodavac.

Matić je upozorio da čitav ovaj slučaj podseća na događaje pred paljenje kuće novinaru portala ŽIG info Milanu Jovanoviću. (kraj) is/ljs/bdr

Share: