Subvencije za elektro i hibridna vozila

19:17 24. 12. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju izmene Međunarodne konvencije o harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, kojim se usaglašava procedura za sve zemlje članice koje su potpisale taj međunarodni dokument.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore. Njegovom primenom biće uređena pitanja iz ove oblasti na moderniji način i u skladu sa strukturom Zajedničkog modela Eurokontrola, saopštila je Vlada.

Odlučeno je da se za 2021. godinu obezbedi 120 miliona dinara za subvencionisanu kupovinu elektro i hibridnih vozila, kako bi se značajno smanjilo zagađenje vazduha.

Na današnjoj sednici usvojena je i Uredba o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti Sovid – 19.

Predloženom uredbom omogućava se privrednim subjektima, koji su se opredelili za odlaganje dospelosti za plaćanje poreza i doprinesa, da to plaćanje odlože na najviše 24 jednake mesečne rate bez plaćanja kamate dok odlaganje traje.

Danas je usvojena i Uredba o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista, a predviđena su sredstva za 100.000 vaučera za narednu godinu. (kraj) is/dpv

Share: