"Političko" prisluškivanje

21:49 04. 01. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ministar policije Aleksandar Vulin kaže da je predsednik Aleksandar Vučić čovek koji se bavi samo politikom i ničim drugim, "pa ako ga prisluškujete, ne zanimaju vas njegove poslovne veze, jer ih nema, što znači da to radite iz političkih razloga, pa sada moramo videti koji su to politički razlozi i šta iz njih proizilazi"

"MUP proverava sve navode i sprovodi jednu vrlo ozbiljnu istragu, koja će morati da da rezultate, ali ono što sada mogu da kažem je da se ne može prisluškivati predsednik i prvi čovek Republike Srbije, a da u tome nema zle namere", izjavio je Vulin za B 92.

MUP se, kako je rekao, bavi činjenicama, i od važnosti je da se otkrije kako se to dešavalo, šta se dešavalo, po čijem nalogu, kako bi se na kraju došlo do motiva zašto je predsednik prisluškivan, ali je dodao da će o motivima i kvalifikaciji dela moći da se govori tek kada se policija s konačnim rezultatima obrati nadležnim pravosudnim organima.

Ocenio je, kako stoji u saopštenju MUP-a posle gostovanja, i da predsednika Vučića i njegovu porodicu dugi niz godina pokušavaju da upletu u bilo kakvu kriminalnu aferu i "ne uspevaju u tome nijedan put", i kao primer naveo slučaj "Jovanjica".

"...posebno imajući u vidu svedočenje prvooptuženog Predraga Кoluvije, koji kaže da su mu neki ljudi iz policije tražili da pominje Andreja Vučića, za koga sada znamo da nije imao nikakve veze sa tim slučajem", rekao je Vulin. (kraj) mr/nm

Share: