Sporazum tri opštine

19:16 13. 01. 2021. FoNet

MEDVEĐA - Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MDULS) Marija Obradović prisustvovala je danas u Medveđi potpisivanju Sporazuma o saradnji i razumevanju između opština Medveđa, Lebane i Bojnik, saopštilo je ministarstvo.

Obradović je sa predstavnicima tri opštine razgovarala o aktuelnoj situaciji, imajući u vidu proglašene vanredne situacije u ovim opštinama usled epidemije COVID-19 i nedavnih poplava, kao i o projektima koje opštine mogu realizovati budžetskim sredstvima dobijenim na konkursu MDULS.

Ona je prisustvovala potpisivanju "Sporazuma o saradnji i razumevanju između opština Lebane, Bojnik i Medveđa", koji predviđa razvoj i jačanje međuopštinske saradnje, zajednički rad na projektima od interesa za stanovnike ovih opština, kao i rad na unapređenju usluga koje se pružaju građanima na lokalnom nivou.

Sporazum su poptisali predsednici opština Lebane, Bojnik i Medveđa, Ivan Bogdanović, Nebojša Nenadović i dr Nebojša Arsić.

Ministarka je pozvala građane Srbije da "iskažu interesovanje za vakcinom protiv COVID-19" i dodala da "samo masovnom vakcinacijom možemo pobediti bolest i vratiti se normalnom životu", navedeno je u saopštenju. (kraj) dep

Share: