Bojkotaši da vode dijalog

15:51 24. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Pokret Dveri usvojio je svoju platformu za dijalog s vlašću, koju će poslati "svim kolegama u opoziciji" na dalje konsultacije i usaglašavanja, uz stav da stranke koje su bojkotovale izbore treba da usvoje zajedničku platformu za dijalog s vlašću.

Pored usvajanja platforme, Predsedništvo Pokreta Dveri odlučilo je da neće učestvovati ni na jednom sastanku unutar opozicije koji je unapred medijski najavljen, već samo na interno organizovanim sastancima.

"Sve opozicione grupacije koje stanu iza takve zajedničke platforme za pregovore s vlašću treba da formiraju i zajedničku delegaciju za dijalog koja će imati ovlašćenje da pregovara s vlastima, dok će potpis na budući sporazum između vlasti i opozicije o slobodnim i poštenim izborima staviti svi potpisnici zajedničke opozicione platforme posle usvajanja konačnog teksta sporazuma na stranačkim organima", navode Dveri.

Uz zahteve poput vanrednih izbora na svim nivoima i promene izbornog sistema, Pokret Dveri smatra da treba tražiti i ukidanje Vladine Uredbe o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, "jer je to glavno sredstvo koje omogućava režimu ucenu birača koji su zaposleni po privremenim i povremenim poslovima, kao i na određeno vreme".

U Pokretu Dveri smatraju da dijalog između vlasti i opozicije treba da bude završen od šest do devet meseci pre prvih izbora u Srbiji. (kraj) ivt/nm

Share: