Razmena podataka i stručnjaka

16:30 26. 01. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević ocenio je danas da je sporazum između vlada Srbije i Rusije o borbi protiv terorizma "izraz obostrane volje dve države da intenziviraju bilateralnu saradnju u sektoru borbe kroz razmenu operativnih podataka, dobre prakse, iskustva i stručnjaka".

"Srbija i Rusija, kao članice UN, žele da jačanjem bilateralne saradnje u borbi protiv međunarodnog terorizma kao rastućoj globalnoj pretnji svojim aktivnim učešćem, raspoloživim sredstvima doprinesu ukupnom svestskom miru i još većem globalnom povezivanju u borbi protiv ovog zla”, rekao je Milićević u Skupštini Srbije i najavio da će SPS podržati predložene sporazume.

On je ocenio da Sporazum između vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti borbe protiv terorizma treba da doprinese efikasnijem suprotstavljanju tom "najvećem planetarnom izazovu i pretnji po svetski mir".

Šef poslaničke grupe Jedinstvena Srbija Dragan Marković najavio je podršku predloženim sporazumima i rekao da je “Rusija najiskusnija država kada je u pitanju terorizam i da mi od Rusije možemo mnogo toga da naučimo”.

On je rekao kako je poenta da neko blagovremeno da informaciju da bi se sprečio neki teroristički akt.

"Terorizam je kao zemljotres, kada se najmanje nadate, kada ničim niste izazvali, desi se terorizam", rekao je on. (kraj) vip/lč/dpv

Share: