Odbrana Srbije iz Majdanpeka

19:55 06. 02. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

MAJDANPEK - Pokret “1 od 5 miliona” formirao je danas Inicijativni odbor u Majdanpeku i saopštio da u izgradnju infrastrukture pokreta kreće upravo iz istočne Srbije, regiona iz kojeg je režim Srpske napredne stranke započeo rasprodaju Srbije.

Ovo je prvi Inicijativni odbor "1 od 5 miliona", a za njegovog predsednika izabran je Martin Bežinarević.

"Upravo odavde, iz Majdanpeka, Vučićev režim započeo je rasprodaju naše Srbije. Prodali su naše najveće bogatstvo - rudnik, ali ne samo to. Kineskoj kompaniji su krišom poklonili i sve ono što je bilo u vlasništvu rudnika i što su naši rudari, izdvajanjem od plata, finansirali i gradili - zemlju, zgrade, stanove u kojima rudarske porodice žive. Za 350 miliona dolara oni su prodali naš grad, a da nijedan Majdanpečanin nije video centa od tih para", rekao je Bežinarević.

On je dodao da vlast i dalje krije šta su sve poklonili kineskoj kompaniji "Ziđin", te da Majdanpečani strahuju kad će im neko pokucati na vrata i izbaciti ih na ulicu, navodi se u saopštenju.

Rekao je i da je upravo zbog toga “1 od 5 miliona” izabrao Majdanpek kao grad iz kojeg kreće u izgradnju svoje mreže, te da se nastavlja borba za svaki grad i za svakog čoveka. (kraj) lj/dpv

Share: