Odakle novac za avione?

16:44 09. 02. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da zahteva od predsednika Srbije da bez odlaganja objasni javnosti odakle novac njegovom kumu i bivšem direktoru Javnog preduzeća Elekromreže Srbije Nikoli Petroviću da kupi aviokompaniju i to ni manje ni više, nego od kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta.

Nekada su u Srbiji sumnjivi funkcioneri kupovali skupocene automobile, ali nikada niko od funkcionera do dolaska Vučića na vlast nije kupovao avione, ocenjuje SSP u saopštenju.

Oni navode da je Petrović do dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na vlast živeo u zgradi na Novom Beogradu, a da danas živi u vili koja vredi više miliona evra na Dedinju, da se vozi u automobilu koji vredi više stotina hiljada evra, "a kako vidimo postao je i vlasnik aviona".

Smatraju da je još gora "očigledna bliska poslovna saradnja" Nikole Petrovića sa Stankom Subotićem Canetom, koji je u vreme prethodne vlasti dospeo i na poternicu Interpola, da bi potom, kako tvrde, presuda bila ukinuta "dolaskom Vučića i naprednjaka na vlast". (kraj) lj/mr/dpv

Share: