Izvinjenje Vulina Dudiću

17:23 25. 02. 2021. FoNet

NOVI PAZAR - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u razgovoru sa predsednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji efendijom dr Mevludom Dudićem u Novom Pazaru poručio je danas da je Srbija država svih njenih građana i uputio izvinjenje zbog nedavnog neprimerenog ponašanja službenika policije u dvorištu Sinan-begove džamije.

Vulin je rekao da je Islamska zajednica deo našeg naroda, istorije i kulture, te da Srbija poštuje verske rezličitosti, saopštio je MUP Srbije.

Svako ponašanje kojim se ugrožava ustavom zajemčeno pravo slobode veroispovesti neće biti tolerisano, dodao je.

Svako ponašanje kojim se vređa verska pripadnost biće sankcionisano i nikada neće imati podršku države Srbije, konstatovano je u saopštenju MUP.

U delegaciji MUP Srbije bilisu direktor policije Vladimir Rebić i šef kabineta ministra Mile Radivojević.

U srdačnom razgovoru ministar Vulin zahvalio se muftiji Dudiću na nesebičnom angažmanu Islamske zajednice tokom pandemije korona virusa, te podršci Ministarstvu u borbi protiv kriminala, uputivši izvinjenje zbog nedavnog neprimerenog ponašanja službenika policije u dvorištu Sinan-begove džamije, saopštio je Mešihat Islamske zajednice. 

Dodaje se da je efendija Dudić naglasio važnost međusobnog poverenja i zajedničkog delovanja države i verskih zajednica i da je istakao značaj ravnomerne zastupljenosti Bošnjaka u organima unutrašnjih poslova. (kraj) dep

Share: