Davidović pozvan u SBPOK

18:09 12. 03. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsedniku Narodnog pokreta Miodragu Davidoviću poslat zahtev da se javi u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala i iznese saznanja koja je izneo u medijima da iza pokušaja atentata na njega stoji predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vulin je na sednici Skupštine grada Beograda, u raspravi o stanju bezbednosti u glavnom gradu, naglasio da je MUP poslao zahtev Davidoviću da u SBPOK iznese sva saznanja.

"Ako to ne bude uradio, mi ćemo preduzeti sve pravne radnje da tražimo njegovo izjašnjenje, jer to što je rekao mora da podeli sa nadležnim organima u našoj zemlji. Ukoliko ne dođe u policijsku stanicu i neće da podeli saznanja sa nama, plašim se da je u pitanju njegova zla namera i još jedna laž plasirana da bi povredila našeg predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, praksa davanja obaveštenja o ovakvim saznanjima biće uvedena za sve učesnike u javnom životu, saopštio je MUP Srbije.

"Ako imaš takva saznanja, reč takve težine, policija je tvoja adresa, dođi i reci nam, a mi ćemo učiniti sve da sve što kažete bude rasvetljeno", rekao je Vulin. (kraj) dep

Share: