Biće revanšizma

18:41 25. 03. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da će "nakon promene vlasti biti revanšizma" i da on mora biti "deo određenog moralnog i zakonskog sistema, jer ako nije to, onda je odmazda", a razlika između revanšizma i odmazde je ogromna.

"Revanšizam mora biti temeljen na pravnim i moralnim regulama i mora biti sveobuhvatan i mora ga biti, jer ga do sada nije bivalo i videli smo kako nam se to vratilo. Ako ga ne bude, ne vidim razlog da neko uživa u onome što je pokrao ili što je zapošljavao tako što je tražio novac ili tako što je tražio određenu vrstu stranačke ili partijske lojalnosti", rekao je Kovačević za kanal "Helmcast".

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Kovačević je istakao da će revanšizma biti ne samo prema sadašnjem predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću, nego prema sistemu koji je uspostavio i prema ljudima koji su "ukaljali obraz, gurnuli prste u pekmez ili, kolokvijalnije rečeno, krali, otimali i ucenjivali".

"U državi iz koje godišnje ode 50.000 mladih jer sistem nije u stanju da ih zaustavi, u državi u kojoj je juče tek otkriveno da je čovek koji je bio najbliži saradnik trojice srpskih predsednika mrtav već tri godine, a da se u trenutku njegove smrti ne objavi nijedna čitulja i da se nijednog trenutka niko ne zapita - a šta je to sa Vladimirom Cvijanom, u takvoj državi mora da bude revanšizma", rekao je Kovačević.

"Mora da bude revanšizma u državi u kojoj država proizvede mafiju, a da onda kasnije, kada ta mafija ojača ili kada se ne 'rastale' na pravi način, dođe do obračuna sa tom istom državom. Kako možete da odustanete od revanšizma, ko će vam onda verovati u sledećem izbornom ili životnom ciklusu", upitao je Kovačević.

Kovačević je istakao da "neće biti dogovora sa prethodnicima, bar u meri u kojoj to zavisi od njega". (kraj) lj/dpv

Share: