Zloupotreba policije

18:12 26. 03. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je još jedan dokaz da živimo u državi u kojoj je zabranjeno pominjati ime Aleksandra Vučića privođenje Milana Vujića iz Novog Sada, koji je na društvenim mrežama ponovio izjavu Dragana Đilasa iz nedeljnika "Vreme" o napadu na njegovu maloletnu ćerku.

Vujić je, kako se navodi u saopštenju, ponovio Đilasovu izjavu uz komentar: "Nije u detetu problem, ni u roditeljima, to je nuspojava toksičnog i agresivnog narativa, horskog obračuna sa neistomišljenicima kojim znamo ko diriguje #JedanČovek".

Angažovanje policije iz Beograda u Novom Sadu, kao i to što je Vujić zadržan u policiji pet sati samo zbog serije od nekoliko tvitova, pokazuje da će ovaj nestručni, bahati i kriminalizovani režim svoje privilegije braniti zloupotrebom svih institucija i policije, navodi se u saopštenju. 

U SSP ocenjuju da je nedopustivo da se u bilo kojoj slobodnoj zemlji ljude vode u policiju zato što se bune protiv nasilja nad decom, o čemu je javnost obavestio otac. (kraj) is/lč/dpv

Share: