Beograd stabilno

16:38 29. 03. 2021. FoNet | Davor Lukač

KRUŠEVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se vakcinisati protiv korone "u ponedljak ili utorak" u "jednom malom mestu" i da veruje da će 10 dana posle tog njegovog čina biti vakcinisano još 500.000 ljudi.

Čekam da se pređe milion revakcinisanih, rekao je on novinarima tokom obilaska radova na "Moravskom koridoru" i objasnio da će u tom selu gde bude primio vakcinu pokušati da zamoli sve meštane da mu se pridruže.

Kako je objasnio, treba otići u sela i objasni ljudima značaj vakcinacije, jer oni mnogo manje brinu o sebi nego stanovnici gradova.

Vučić je, na pitanje o ukidanju mera, poručio da će to biti kada se steknu uslovi i kad epidemiolozi budu sa tim saglasni.Mere će biti ukinute kad budu ukinute. Sit sam i ne mogu da razumem tu vrstu političkog prepucavanja, da bi se dodvorili narodu. Da kažu 'Ja sam za ukidanje, ali doktori ne daju', naglasio je on.

Prema njegovim rečima, ti isti koji su protiv mera koje predlaže medicinski deo Kriznog štaba, kad im umre neko iz porodice od korone, onda krive lekare. (Kraj) vip/dal/dpv

Share: