Poklon EU iz interesa

14:45 19. 05. 2021. FoNet | d

BEOGRAD - Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić poručio je danas, reagujući na reči ministra građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da će EU pokloniti Srbiji 700 miliona evra za modernizaciju pruge Beograd - Niš, da nigde u svetu nema poklona te vrste, nego su "samo interesi bitni".

Evropa shvata, i nije samo na tom primeru, vidi se i na ostalim gde je prisustvo Rusa i Kineza, da te zemlje rade danas kod nas, a interes Evrope je u tehnologiji. Neće Evropa da pusti tako lako da kineski vagoni trče po našim prugama, ja vam to otvoreno kažem. Prema tome deco, poklona nigde, samo su interesi i vodite računa o tome, to je vrlo važno, ukazao je Mrkonjić.

Govoreći o metrou, Mrkonjić je rekao da je početak realizacije tog projekta sedamdesetih godina, bio dobar, jer je gradonačelnik Branko Pešić definisao Beograd kao grad razvoja i usluga, i to jer značilo da cela industrija ide van grada, a da grad mora da bude povezan brzim saobraćajnicama sa Evropom i celim svetom i odmah su formirane direkcije koje su to pripremale "i radile i uradile koliko su mogle". (kraj) vip/dal/dj

Share: