Ubrzanje evrointegracija

17:00 15. 06. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastale su se danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima država članica EU, koji su pozdravili odluku da se iduće nedelje održi naredna Međuvladina konferencija u Luksemburgu, prva od usvajanja nove pregovaračke metodologije.

Kako je saopštila Vlada, Ana Brnabić i glavni pregovarač jadranka Joksimović su informislae ambasadore o svim najvažnijim koracima koje je Vlada preduzela kako bi ubrzala put Srbije ka članstvu u EU.

Brnabić je podsetila da je Srbija prihvatila novu, unapređenu metodologiju politke proširenja EU i prva od svih zemalja u pregovaračkom procesu prilagodila joj svoje strukture za vođenje pregovora, kako bi brže dostizala merila u nastavku pristupnog procesa.

Govoreći o Polugodišnjem izveštaju Evropske komisije o vladavini prava u Srbiji, Brnabić je naglasila da veruje da taj dokument obezbeđuje potreban balans kao uslov za dalje napredovanje u procesu. (kraj) vbr/dpv

Share: