Krivične prijave zbog gasovoda?

13:04 24. 06. 2021. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Ukoliko se pregovarački postupak završi tako da posao za izgradnju magistralnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica dobije "Milenijum tim", podnećemo krivične prijave protiv premijerke Ane Brnabić, ministarke Zorane Mihajlović i vlasnika "Milenijum tima", izjavio je danas potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

On je na konferenciji za novinare ispred sedišta kompanije "Mielnijum tim" naveo da će tužba uslediti jer pomenuti državni zvaničnici i vlasnici "Milenijum tima" na "netransparentnan način zloupotrebljavaju položaj i kroz koruptivne metode izvlače novac iz budžeta".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je tim povodom prikazao zvanični dokument o pregovaračkom postupku koji, prema njegovim rečima "do sada nije ugledao svetlo javnosti". Jeremić je naveo da za izgradnju magistralnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica nije bilo tendera zbog Zaključka Vlade od 8. aprila, ali je upozorio da tog zaključka nema na sajtu Vlade niti je on objavljen u "Službenom glasniku" i ocenio da je u pitanju očigledno "tajni dokument" Vlade. (kraj) lj/bdb/dpv

 

Share: