Bez komentara na presude

17:25 01. 07. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Podizanje svesti o uzdržavanju od komentarisanja sudskih odluka, pogotovo u sredstvima javnog informisanja, veoma je važno za jačanje punog poštovanja sudskih odluka, naglašeno je danas na sastanku predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića, ministarke pravde Maje Popović i predstavnika pravosudnih institucija.

Na sastanku je razgovarano o koordinaciji rada u pogledu ispunjavanja aktivnosti iz Akcionog plana za Poglavlje 23 u okviru pristupnih pregovora Srbije i Evropske unije (EU) u vezi sa uzdržavanjem državnih službenika i političara od komentarisanja sudskih odluka. Učestvovale su i Republička javna tužiteljka i predsednica Državnog veća tužilaca Zagorka Dolovac i predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Jasmina Vasović.

U saopštenju Kabineta predsednika Skupštine Srbije navodi se da je na sastanku istaknuto da je Vlada Srbije još 2016. godine donela Kodeks ponašanja za članove Vlade o granicama dozvoljenosti komentarisanja sudskih odluka i postupaka. (kraj) vip/lč/dpv

Share: