Kisić: Proveriću detaljno

21:48 01. 07. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da neće stati dok ne proveri svaku stavku i svaku tvrdnju iz izveštaja Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom da se u pojedinim ustanovama za smeštaj dece i mladih sa smetnjama u razvoju, deca sistematski zlostavljaju.

Ona je za Dnevnik RTS rekla da je poseta Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom sprovedena u saradnji sa Ministarstvom 29. oktobar 2019. godine, potpisan je sporazum i predstavnici Ministarstva su takođe bili u tom monitoringu i tom prilikom je osam ustanova imalo jednodnevnu posetu.

"Tom prilikom nije bilo nijedne pritužbe, nijedne prijave konkretne koja je zahtevala urgentnu reakciju i do ovog izveštaja nismo imali nijednu povratnu reakciju", kazala je Kisić Tepavčević i istakla da uvek odgovaraju oni za koje se utvrdi da su počinili neke nepravilnosti. 

"Ovo je nešto što što je pre dve godine bila nadzorna poseta i prateći izveštaj. Ja sigurno neću stati dok ne proverim svaku stavku i svaku tvrdnju iz tog izveštaja i ponovo ne posetim sve ove ustanove, to budite ubeđeni", poručila je Kisić Tepavčević. (kraj) vbr/dpv

Share: