Srbija pruža ruku

21:41 04. 08. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" da su u srpski identitet ugrađene kolone, ubistva i nečija ideja da Srba više nema u Hrvatskoj, ali i da će pružiti ruku svima koji misle da na ovim prostorima treba živeti zajedno.

"I jesu Srbi iz Hrvatske bar iz njihovog ugla makar praktično nestali. Republika Hrvatska ovaj dan naziva i proslavlja kao dan pobede. Pobede nad kim? Dobrim i skromnim ljudima i čestitim domaćinima", rekao je Vučić.

Podsećamo sebe na to "ko smo šta smo, odakle smo i kuda idemo", izjavio je on.

On je rekao da su u sećanja ljudi utisnute nepregledne kolone traktora koje voze dečaci jedva izbegli i "majke koje privijaju svoje srpske bebe na grudi u strahu da horde progonitelja negde ne iskrsnu".

"Na sve to svet i međunarodna pravda rekli su svoje. Haški tribunal Markača i Gotovinu proglasio krivim za udruženi zločinački poduhvat, ali ih je žalbeno veće oslobodilo svih optužbi. Toliko o pravu i pravdi za nas Srbe", poručio je Vučić. (kraj) lj/and/dpv

Share: