Poništićemo štetne ugovore

11:03 19. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Predsednik odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za privredu i finansije Dušan Nikezić poručio je danas ministru finansija Siniši Malom da će, kada opozicija dođe na vlast, biti raskinuti svi štetni ugovori, od partnerstva u Beograda na vodi i Er Srbiji do prodaje PKB i Luke Novi Sad, a oteta imovina vraćena državi Srbiji.

U pismu ministru Malom povodom izveštaja o poslovanju Beograda na vodi, on je podsetio da je "3,5 miliona evra dobit Srbije za pet godina od Beograda na vodi u koji je Srbija uložila, što u zemljištu što u parama, dve milijarde evra", i da dodatno Beograd na vodi duguje gradu samo za uređenje zemljišta preko 100 miliona evra, saopštila je SSP.

"Vaši saradnici sada najavljuju da će Beograd na vodi, nakon gubitka u 2020. godini, već 2021. ostvariti 'fenomenalan rezultat' i dobit od 25 miliona evra, što je osam miliona za Srbiju. Da li ste svesni da to znači da će biti potrebno 250 godina za povraćaj dve milijarde evra novca i imovine koji je naša država uložila u ovaj projekat", upitao je Nikezić. (kraj) dar/vbr/dj

Share: