Podrška evrointegracijama

13:20 04. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Austrija će nastaviti da se unutar Evropske unije (EU) kontinuirano zalaže za evropsku perspektivu Srbije i zemalja Zapadnog Balkana i njihovo pridruživanje Uniji, najavio je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je za podršku te zemlje na ubrzanju evropskih integracija.

Predanost koju godinama pokazujete u jačanju naših ukupnih odnosa je od ogromnog značaja za Srbiju i mene lično kao predsednika, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Srbija je zahvalna na ličnom doprinosu koji dajete kako bi proces evropskih integracija bio ubrzan, rekao je on i izneo uverenje da će Srbija imati austrijsku podršku i ubuduće. 

Rekao sam na Bledu da je Srbija na evropskom putu, znamo šta nam je domaći zadatak, šta treba da uradimo u oblasti vladavine prava, postizanje kompromisnog rešenja sa Prištinom, ali ono što se vama učinilo skeptičnim, a ja smatram realnim je da je u EU značajan broj zemalja koji ne žele proširenje, istakao je Vučić. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: