Vučićeva poruka Milu

11:02 05. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević, Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nema nikakve velikosrpske aspiracije prema Crnoj Gori, već Beograd želi najbliže, najbolje i bratske odnose s tom zemljom i sve će učiniti da tako bude, "uprkos svim poniženjima".

"Sad se obraćam Milu Đukanoviću i drugima. Nemamo i nikada nismo imali nameru bilo koga da pokoravamo. Ni ti, ni bilo ko drugi nećete pokoravati Srbiju, nećete vladati zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, policijskih, politčkih struktura, funkcionera u obaveštajnim strukturama", rekao je Vučić za TV Prva.

Sve ovo je, smatra, nastavak ideologije u kojoj srpska crkva treba da bude ugašena, njihova nakana je da Mitropoliju crnogorsku-primorsku odvoje od majke SPC i proglase je pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori i da se Srbi asimiluju i nestanu.

"To je bio politički plan, ali onda im je kriva Srbija i ja jer smo prepoznali njihov plan. Zamislite da se dogodilo u našoj zemlji, da ne dozvolimo nekoj verskoj zajednici da se obavi verski obred", pita Vučić.

Predsednik Srbije kaže da sve zasluge za današnji čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija pripadaju Vladi Crne Gore, "a srpska tajna policija je samo neko ko je prikupljao informacije i dostavljao nadležnim organima". (kraj) vbr/ivt/nm

Share: