Rast minimalca od januara

17:32 09. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku da visina minimalne cene rada za period januar – decembar 2022. godine iznosi 201,22 dinara neto po radnom času, čime je minimalna cena rada povećana za 9,4 odsto.

Na sednici je doneta odluka o obrazovanju Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja sa ciljem praćenja, usmeravanja i koordiniranja aktivnosti vezanih za smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica i sprovođenja Nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja.

To telo će se, kroz delovanje stručnih radnih grupa, baviti i unapređenjem bezbednosti puteva, rada i efikasnosti saobraćajne policije, sudova i tužilaštava, bezbednosti dece u saobraćaju, a kroz preventivno i edukativno delovanje biće zaduženo za povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Vlada je dala saglasnost da se na osnovu faktičkog reciprociteta prihvate potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv kovida koje izdaju nadležni organi ili ustanove Nemačke, a kojom se, uz tu potvrdu, omogućava ulazak u Srbiju bez negativnog PCR ili antigenskog testa. (kraj) is/dpv

Share: