Sećanje na Predraga Mariča

08:38 16. 09. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je da su elementarne nepogode postale svakodnevica na koje nije imuna nijedna zajednica, zbog čega je jedan od osnovnih zadataka svakog društva jačanje kapaciteta u toj oblasti kako bi se umanjile posledice i spasili ljudski životi.

Na konferenciju "Uloga, prava i dužnosti subjekata sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama", koja je organizovana u znak sećanja na preminulog načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića, Čaušić je rekao da je konferencija prilika i da se dođe do adekvatnih odgovora i novih rešenja za odgovor na vanredne situacije, saopštio je MUP.

On je istakao da su ovakve konferencije prilika i da se podsetimo svojih velikana i naglasio da vatrogasno-spasilačka služba nikada neće zaboraviti dugogodišnjeg tvorca i vizionara moderne službe kakva je danas Sektor za vanredne situacije, načelnika Predraga Marića. (kraj) vbr/dj

Share: