Mali pod ozbiljnom sumnjom

11:47 06. 10. 2021. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Koalicija NADA pozvala je danas tužilaštvo i Upravu za sprečavanje pranja novca da pokrenu hitnu proceduru provere objavljenih dokumenata iz "Pandora papira", jer oni stavljaju pod ozbiljnu sumnju imovinu ministra finansija Siniše Malog.

Ministar finansija je, umesto političkih odgovora, dužan je da nadležnim organima i javnosti konkretno odgovori na pitanja da li je bio klijent agencije za osnivanje ofšor firmi "Trident Trust“, vlasnik dve ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih ostrva "Brigham Holding & Finance Inc.“ i "Etham Invest & Finance Corp.“), naglašava u saopštenju NADA.

Ta koalicija od ministra Siniše Malog zahteva i odgovore na pitanja da li su te dve ofšor kompanije kupile dve firme u Bugarskoj "Erma 11“ i "Erul 11“, koje su u svom vlasništvu imale 24 apartmana u Bugarskoj, kao i da li je bio u poslovnim odnosima sa direktorom srpskog ogranka "Lukoila" Srđanom Dabićem u vreme dok je u Agenciji za privatizaciju bio nadležan za prodaju Beopterolovih pumpi upravo toj kompaniji? (kraj) vip/kt/dj

Share: